LIOFILIZOWANY SOK NONI, POLINESIAN NONI CALIVITA - CALIVITA - Sklep Dystrybutora - NATURALNE SUPLEMENTY - 25 lat {literal}
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka PrywatnoÅ›ci    AKCEPTUJĘ
{/literal}

Hity CaliVity

        

    Polinesian Noni

      

         Ocean 21 

    

       ParaProtex

     

       AC-Zymes

      

         Nopalin

        

         OxyMax

 

Suplementy Calivita

Zanim kupisz - więcej ...

 

ZANIM KUPISZ LIOFILIZOWANY SOK NONI, POLINESIAN NONI CALIVITA LUB INNE PRODUKTY TEJ FIRMY - DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

 

Ponieważ na rynku znajduje siÄ™ wiele firm oferujÄ…cych sok z owoców noni, warto dowiedzieć siÄ™ czegoÅ› wiÄ™cej na temat technologii w jakiej sok ów zostaÅ‚ wyprodukowany i atestów jakie posiada. Noni CaliVita posiada wszystkie niezbÄ™dne w Polsce atesty i zezwolenia GÅ‚ównego Inspektora Sanitarnego.

Oferowany na tej stronie internetowej Polinesian Noni (oraz inne produkty) posiada atest GMP i FDA, a na opakowaniu napis: GOOD MANUFACTURING PRACTICE (GMP) co oznacza: NAJLEPSZY PRODUKT, KONTROLOWANY NA KAÅ»DYM ETAPIE PRODUKCJI.

ZostaÅ‚ on wyprodukowany w bardzo drogiej technologii liofilizacji , z której korzysta zaledwie 2% firm, dla których jakość produktu jest najważniejsza !

Liofilizacja to proces odwadniania ciaÅ‚ przez ich zamrożenie, a nastÄ™pnie sublimacjÄ™ w próżni powstaÅ‚ych krysztaÅ‚ków lodu. W próżni lód przechodzi bezpoÅ›rednio w parÄ™ z pominiÄ™ciem stanu ciekÅ‚ego. DziÄ™ki temu woda z produktu zostaje odparowana w 98%

Technologia ta pozwala na zachowanie aktywnoÅ›ci wszystkich skÅ‚adników biologicznie czynnych zawartych w Å›wieżych (nie przejrzaÅ‚ych) owocach noni i neutralizuje wszelkie bakterie i grzyby w danym produkcie. Liofilizowana żywność nigdy nie jest konserwowana chemicznie. Do naturalnej konserwacji liofilizowanej żywnoÅ›ci dodaje siÄ™ naturalne antyoksydanty z liofilizowanych ekstratów roÅ›linnych. Do spowolnienia naturalnych procesów fermentacyjnych Polinesjan Noni, zastosowano liofilizowane ekstraty z malin, jeżyn i borówek.


Bioenergia słońca

"DziÅ› również zachodnia kultura uznaje fakt, że roÅ›liny i żywność przekazujÄ… naszemu organizmowi pewne informacje (również spirytualne!) Każda materia odżywcza posiada swojÄ… jakość i stan. Każdy rodzaj żywnoÅ›ci jest ucieleÅ›nieniem wolnej energii. ZnajÄ…c i stosujÄ…c tÄ™ wiedzÄ™ możesz sam panować nad swoim zdrowiem. Musisz tylko stosować biologicznie aktywnÄ…, czyli "żywÄ…" żywność i suplementy, które zapewniÄ… ci aktywność bioenergetycznÄ… ciaÅ‚a, ducha i intelektu." - prof. nauk med. V.Szedlak-Vadocz.

Polinesian Noni posiada wiele cennych, bardzo ważnych dla zdrowia skÅ‚adników. Należą do nich: kseronina, prokseronina, damnacanthal i proteiny a wÅ›ród nich chelaty , oraz bioenergia zawarta w każdej żywej komórce.

RoÅ›linne chelaty dostarczajÄ… do wnÄ™trza komórki cenne skÅ‚adniki odżywcze i lecznicze, a zabierajÄ… niepotrzebne komórkom produkty przemiany materii. OczyszczajÄ… wiÄ™c organizm z toksyn, których wciÄ…gu roku wraz z pożywieniem dostarczamy od 4 - 7 kg.

POLINESIAN NONI dokÅ‚adnie drenuje organizm i jego wszystkie narzÄ…dy starajÄ…c siÄ™ uruchomić wszystkie procesy naprawcze w organizmie. Przywraca homeostazÄ™, czyli równowagÄ™ i pobudza organizm do samodzielnego dziaÅ‚ania.

POLINESIAN NONI CALIVITA, owoc noni, sok z noni jest liofilizowany, a zatem posiada wszystkie wartoÅ›ci SWIEÅ»EGO OWOCU!!!

W tradycyjnym procesie pasteryzacji w wysokiej temperaturze następuje zmiana struktury rośliny, zmienia się jej kolor, wygląd i smak. Zmniejsza się wartość odżywcza oraz lecznicza co ma niebagatelne znaczenie dla organizmu. Zmienia się także potencjał energetyczny!

Pasteryzacja to proces konserwacji dajÄ…cy nam w efekcie produkt przetworzony ! Takich produktów na rynku jest wiele i nie posiadajÄ… one atestu GMP , który posiada tylko żywność liofilizowana. PosiadajÄ… one tylko atest FDA który wymagany jest dla naturalnych produktów. (naturalny liofilizowany, a naturalny pasteryzowany - to nie to samo !)

Organizm czÅ‚owieka to bardzo skomplikowany "bioreaktor", który przyswoi surowe owoce, rozszczepi je i da Tobie ich energiÄ™. Z gotowanych czy pasteryzowanych owoców nie jest w stanie wydobyć takiej energii, ponieważ znika jego najcenniejszy skÅ‚adnik BIOPLAZMA.

Brak tego skÅ‚adnika w pożywieniu powoduje, że spada jego wartość odżywcza, dlatego też pożywienie takie jest "martwe" i nie może przywrócić w organizmie homeostazy, czyli równowagi!

CaliVita podczas produkcji swoich suplemetów stara siÄ™ utrzymać w nienaruszonym stanie wszystkie naturalne formy leczniczych biaÅ‚ek roÅ›linnych, by zapewnić konsumentom tych produktów jak najwyższÄ… jakość.

 

Podsumujmy:

SÄ… różne metody przygotowania soków owocowych - wiÄ™kszość z nich opiera siÄ™ na rozcieÅ„czeniu zagÄ™szczonych koncentratów owocowych.
Produkcja naszego suplementu diety jest inna. Z zebranych owoców uzyskuje siÄ™ poprzez mielenie pulpÄ™ owocowÄ…, która jest nastÄ™pnie zamrażana i poddawana procesowi suszenia (tzw. proces liofilizacji). Uzyskujemy w ten sposób sproszkowany liofilizat owocowy - proces ten stosuje siÄ™ w celu unikniÄ™cia fermentacji.
W 1 porcji produktu (30 ml) znajduje się 1000 mg sproszkowanego liofilizowanego owocu noni, a nie soku płynnego.

Teraz decyzja należy do PaÅ„stwa. Kupić Polinesian Noni  CaliVita International liofilizowane, czy pasteryzowane innych firm.