Hity CaliVity

        

    Polinesian Noni

      

         Ocean 21 

    

       ParaProtex

     

       AC-Zymes

      

         Nopalin

        

         OxyMax

 

Suplementy Calivita

Zanim kupisz - więcej ...

 

ZANIM KUPISZ LIOFILIZOWANY SOK NONI, POLINESIAN NONI CALIVITA LUB INNE PRODUKTY TEJ FIRMY - DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

 

Ponieważ na rynku znajduje się wiele firm oferujących sok z owoców noni, warto dowiedzieć się czegoś więcej na temat technologii w jakiej sok ów został wyprodukowany i atestów jakie posiada. Noni CaliVita posiada wszystkie niezbędne w Polsce atesty i zezwolenia Głównego Inspektora Sanitarnego.

Oferowany na tej stronie internetowej Polinesian Noni (oraz inne produkty) posiada atest GMP i FDA, a na opakowaniu napis: GOOD MANUFACTURING PRACTICE (GMP) co oznacza: NAJLEPSZY PRODUKT, KONTROLOWANY NA KAŻDYM ETAPIE PRODUKCJI.

Został on wyprodukowany w bardzo drogiej technologii liofilizacji , z której korzysta zaledwie 2% firm, dla których jakość produktu jest najważniejsza !

Liofilizacja to proces odwadniania ciał przez ich zamrożenie, a następnie sublimację w próżni powstałych kryształków lodu. W próżni lód przechodzi bezpośrednio w parę z pominięciem stanu ciekłego. Dzięki temu woda z produktu zostaje odparowana w 98%

Technologia ta pozwala na zachowanie aktywności wszystkich składników biologicznie czynnych zawartych w świeżych (nie przejrzałych) owocach noni i neutralizuje wszelkie bakterie i grzyby w danym produkcie. Liofilizowana żywność nigdy nie jest konserwowana chemicznie. Do naturalnej konserwacji liofilizowanej żywności dodaje się naturalne antyoksydanty z liofilizowanych ekstratów roślinnych. Do spowolnienia naturalnych procesów fermentacyjnych Polinesjan Noni, zastosowano liofilizowane ekstraty z malin, jeżyn i borówek.


Bioenergia słońca

"Dziś również zachodnia kultura uznaje fakt, że rośliny i żywność przekazują naszemu organizmowi pewne informacje (również spirytualne!) Każda materia odżywcza posiada swoją jakość i stan. Każdy rodzaj żywności jest ucieleśnieniem wolnej energii. Znając i stosując tę wiedzę możesz sam panować nad swoim zdrowiem. Musisz tylko stosować biologicznie aktywną, czyli "żywą" żywność i suplementy, które zapewnią ci aktywność bioenergetyczną ciała, ducha i intelektu." - prof. nauk med. V.Szedlak-Vadocz.

Polinesian Noni posiada wiele cennych, bardzo ważnych dla zdrowia składników. Należą do nich: kseronina, prokseronina, damnacanthal i proteiny a wśród nich chelaty , oraz bioenergia zawarta w każdej żywej komórce.

Roślinne chelaty dostarczają do wnętrza komórki cenne składniki odżywcze i lecznicze, a zabierają niepotrzebne komórkom produkty przemiany materii. Oczyszczają więc organizm z toksyn, których wciągu roku wraz z pożywieniem dostarczamy od 4 - 7 kg.

POLINESIAN NONI dokładnie drenuje organizm i jego wszystkie narządy starając się uruchomić wszystkie procesy naprawcze w organizmie. Przywraca homeostazę, czyli równowagę i pobudza organizm do samodzielnego działania.

POLINESIAN NONI CALIVITA, owoc noni, sok z noni jest liofilizowany, a zatem posiada wszystkie wartości SWIEŻEGO OWOCU!!!

W tradycyjnym procesie pasteryzacji w wysokiej temperaturze następuje zmiana struktury rośliny, zmienia się jej kolor, wygląd i smak. Zmniejsza się wartość odżywcza oraz lecznicza co ma niebagatelne znaczenie dla organizmu. Zmienia się także potencjał energetyczny!

Pasteryzacja to proces konserwacji dający nam w efekcie produkt przetworzony ! Takich produktów na rynku jest wiele i nie posiadają one atestu GMP , który posiada tylko żywność liofilizowana. Posiadają one tylko atest FDA który wymagany jest dla naturalnych produktów. (naturalny liofilizowany, a naturalny pasteryzowany - to nie to samo !)

Organizm człowieka to bardzo skomplikowany "bioreaktor", który przyswoi surowe owoce, rozszczepi je i da Tobie ich energię. Z gotowanych czy pasteryzowanych owoców nie jest w stanie wydobyć takiej energii, ponieważ znika jego najcenniejszy składnik BIOPLAZMA.

Brak tego składnika w pożywieniu powoduje, że spada jego wartość odżywcza, dlatego też pożywienie takie jest "martwe" i nie może przywrócić w organizmie homeostazy, czyli równowagi!

CaliVita podczas produkcji swoich suplemetów stara się utrzymać w nienaruszonym stanie wszystkie naturalne formy leczniczych białek roślinnych, by zapewnić konsumentom tych produktów jak najwyższą jakość.

 

Podsumujmy:

Są różne metody przygotowania soków owocowych - większość z nich opiera się na rozcieńczeniu zagęszczonych koncentratów owocowych.
Produkcja naszego suplementu diety jest inna. Z zebranych owoców uzyskuje się poprzez mielenie pulpę owocową, która jest następnie zamrażana i poddawana procesowi suszenia (tzw. proces liofilizacji). Uzyskujemy w ten sposób sproszkowany liofilizat owocowy - proces ten stosuje się w celu uniknięcia fermentacji.
W 1 porcji produktu (30 ml) znajduje się 1000 mg sproszkowanego liofilizowanego owocu noni, a nie soku płynnego.

Teraz decyzja należy do Państwa. Kupić Polinesian Noni  CaliVita International liofilizowane, czy pasteryzowane innych firm.